Over de praktijk

Conchita Izquierdo

Nadat ik in 1997 afgestudeerd was als ontwikkelingspsycholoog aan de Katholieke Universiteit Nijmegen ben ik al vrij snel gaan werken voor het Riagg in Roermond. In overleg met deze werkgever heb ik mij verder kunnen ontwikkelen en in 2002 heb ik mijn registratie als Gz-psycholoog behaald. In 2004 ben ik naast mijn werkzaamheden voor Riagg Roermond gestart met een eigen praktijk als vrijgevestigd GZ-psycholoog.Uiteindelijk besloot ik daarom om een eigen praktijkruimte aan huis te gaan realiseren. Sinds 2009 heb ik een praktijk aan huis aan de Beatrixlaan in Sittard. Naast mijn werkzaamheden in mijn eigen praktijk heb ik de afgelopen jaren voor Virenze gewerkt en voor YOUZ in Sittard in het Infant Mental Health team. Nu werk ik fulltime in mijn eigen praktijk.

Missie en visie

Mijn missie is “mensen weer in hun kracht te zetten door ze de handvaten en inzichten te geven waardoor ze zich verder kunnen ontwikkelen in de door hun gewenste richting”.

Mijn visie is dit te bereiken middels kleinschalige, laagdrempelige zorg waarbij de cliënt en ik samen gaan kijken hoe deze weer tot verdere persoonlijke groei kan komen, waarbij we rekening houden met de mogelijkheden van de cliënt en zijn systeem. Behandeltrajecten duren daarbij altijd zo kort mogelijk en zo lang als noodzakelijk.

Succesfactoren

De voornaamste succesfactoren die geleid hebben tot de groei van mijn praktijk in de afgelopen jaren zijn volgens de cliënten de kleinschaligheid, laagdrempelige sfeer en persoonlijke benadering. Cliënten voelen zich snel “thuis” bij mij, waardoor ze zich veilig voelen en zichzelf echt kunnen laten zien.

Registraties en opleidingen

  • GZ-psycholoog BIG (1905 9972 125)
  • Video Interactie Begeleider AIT
  • EMDR, vervolg Kind en Jeugd VEN (32226)
  • EFT (Emotional Focussed Therapy)
  •  Deelname aan intervisie en supervisie

Lidmaatschappen

  • Nederlands Instituut van Psychologen
  • Vereniging EMDR Nederland
  • Associatie voor Interactiebegeleiding en Thuisbehandeling

De praktijkruimte

De praktijkruimte bevindt zich links van het woonhuis aan het einde van de oprit. Bij aankomst mag je plaatsnemen in de wachtkamer. De psycholoog zal u daarna uitnodigen in de spreekkamer. De praktijkruimte is rolstoeltoegankelijk.

De praktijkruimte is alleen op afspraak geopend.

Waar vind je de praktijk?

We zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer (bushalte Irenelaan aan de Leyenbroekerweg), fiets en auto.
Op straat voor de praktijk is een parkeervergunning noodzakelijk. Je kunt parkeren op de oprit als deze vrij is. Of je kunt een stukje verderop vanaf huisnummer 44 vrij parkeren. Dit is het stuk Beatrixlaan voorbij de kruising met grasveld van de Irenelaan, dus richting Munstergeleen / Windraak.
De fiets kun je stallen in de fietsenstalling rechts van de oprit.